20 de agosto de 2017

Pastís fred de stracciatella

Motlles desmotllable de 20-22cm.
Ingredients:
Per fer la base:
250 gr. de galetes
140 gr. de mantega
30 gr. de cacau pur en pols

Per fer la mousse:
500 gr. de iogurt grec d’stracciatella
200 gr. de sucre
100 ml. de llet
8 làmines de gelatina
500 ml. de nata
100 gr. d’encenalls de xocolata

Per fer la ganache de la decoració:
150 ml. de nata
200 ml. de xocolata


Preparació:
El primer que cal fer és la base, per a la qual necessitem esmicolar les galetes. Quan les tinguem picades, les mesclem amb la mantega i amb el cacau en pols fent una pasta. La col•loquem a la base del recipient i reservem dins la nevera.
A la vegada, hidratem la gelatina introduint-la en un recipient amb aigua freda. Mentrestant, escalfem la llet i, abans que aquesta comenci a bullir, la retirem del foc i introduïm la gelatina, previament escurreguda i reservem.
En un recipient molt fred afegim la nata per muntar, la qual ha d’estar també molt freda. Comencem a batre-la i, quan agafi una mica de cos, aboquem el sucre en forma de pluja.
En un altre recipiente mesclem el iogurt, al que afegirem la mescla de llet i gelatina quan aquesta estigui a temperatura ambient. Movem amb molta cura i afegim el resultat a la nata muntada, a poc a poc i amb moviments suaus. Quan estigui tot integrat, afegim els encenalls de xocolata 
Aboquem la mescla sobre la base de la galeta i guardem a la nevera durant més de 6 hores. Una vegada hagi passat aquest temps, elaborem una ganache mesclant la nata calenta i la xocolata.. Seguim movent perquè la ganache es posi freda, la passem a una màniga pastissera amb filtre arrissat i fem unes petites decoracions per tot el pastís la passem a una màniga pastissera amb filtre arrissat i fem unes petites decoracions per tot el pastís,tambe podem afegim alguna galeta o trossets de choccolate . Reservem a la nevera un parell d’hores més.




I a punt per gaudir-la ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario