3 de mayo de 2015

Tarta Sacher

La tarta Sacher, consisteix en dues planxes gruixudes de pa de pessic de xocolata separades per una fina capa de melmelada d'albercoc i recobertes amb un glacejat de xocolata negra per sobre i els costats. La xocolata que cobreix el pastís permet que es conservi durant períodes llargs. Tradicionalment, se sol acompanyar de nata muntada (crema chantilly).


Per al pa de pessic:
130 gr. mantega sense sal a temperatura ambient
110 gr. sucre
6 rovells d'ou
130 gr. de xocolata negra
100 gr. de sucre
130 gr. farina de rebosteria
2 cullerades de llevat químic tipus Royal
Preescalfem el forn a 170ºC.


Batem la mantega amb els 110gr de sucre, fins que estigui ben integrat i escumós.
Afegim els rovells un a un i sense parar de batre fins que estigui tot homogeni.
Desfem la xocolata al bany Maria o al microones i l'incorporem a la barreja.
Batem les clares a punt de neu amb els 100 g de sucre i ho incorporem a la barreja anterior, suaument i amb cura perquè no es baixin les clares.
Tamisem la farina amb el llevat i ho afegim a la barreja una altra vegada suaument i amb moviments envoltants fins que estigui tot ben integrat.
Greixem un motlle rodó d'uns 20cm de diàmetre i bolquem la barreja dins.
Posem al forn uns 35-40 minuts, o fins que quan punxem amb un escuradents aquest surti net.
Deixem reposar el pa de pessic uns 5 minuts, després desmotllem i el deixem refredar per complet en un reixeta.


Per l'almívar:
200 gr. sucre
200 ml. aigua
1 raig de Brandy (opcional)

Posem un cassó al foc amb el sucre i l'aigua.
Ho deixem bullir uns 5 minuts fins que espesseixi.
Retirem del foc i hi afegim el Brandy.


Per al glacejat de xocolata:
200 gr. de xocolata negra
200 gr. de nata liquida
80 gr. mantega

Posem la nata en un cassó al foc.
Quan comenci a bullir la bolquem sobre d'un bol amb la xocolata trossejada i batem fins que la xocolata es desfaci per complet.
Afegim la mantega i batem fins que quedi tot ben integrat i fi.


Per al muntatge del pastís:
El pa de pessic
El almívar
Confitura d'albercocs
El glacejat de xocolata encara calenta

Obrim el pa de pessic per la meitat amb un ganivet de serra.
Pintem amb almívar i omplim amb una capa generosa de confitura.
Posarem el pastís a sobre d'una reixeta així podrem cobrir la millor
amb el glacejat de xocolata. Perquè quedi amb aquest efecte llis i brillant tan bonic, el que cal fer és bolcar la xocolata literalment per sobre del pastís, i deixar que vagi caient pels costats fins que quedi tota coberta (per no pringar tota la cuina, el que jo faig és posar un paper de forn a sota del pastís i després recullo la xocolata que a caigut).
Aquest pastís com única decoració porta escrit el seu nom en xocolata blanca.
Deixem refredar el pastís i ... ja podem servir!!

Desitjo que us agradi ...



No hay comentarios:

Publicar un comentario