14 de enero de 2014

Tiramisú (sense ou)

El tiramisú és un postre fred de cullera que es munta en capes. No hi ha una recepta única d'elaboració, sinó variants a partir d'una sèrie d'ingredients base que poden ser representats per diferents productes.
Aquesta recepta de tiramisu al no portar ou queda mes suau, es pot conservar més temps a nevera i és apta per a persones que no toleren l'ou, tot això sense perdre el seu exquisit gust a Tiramisú.




Ingredients:
100 gr . de xocolata negra ratllada o cacau en pols (tipus valor)
1 terrina de 250 gr . de mascarpone
200 ml . de nata per muntar amb 35 % mínim de matèria grassa
200 gr . de bescuits rígids tipus melindros
250 ml . de cafè
2 cullerades soperes de sucre
3 cullerades soperes de licor ( amaretto , kirsch o conyac )


Ingredients per al toffee:
200 gr.de llet condensada
60 gr.de sucre moreno
85 gr . de mantega
50 ml . de nata


Recorda que ...Si augmentes les quantitats ho has de fer proporcionalment, doblant o triplicant 'tots els ingredients'. Pots utilitzar cafè descafeïnat en respecte a les persones que són sensibles a la cafeïna. L'alcohol pot ser opcional. Per als nens, substituir el cafè per almíbars lleugers o batuts de fruites. Al no utilitzar ou cru es pot conservar diversos dies a la nevera sense cap risc de 'salmonela'.





Elaboració:
Prepararem un bon cafè i el deixarem refredar.
Muntem la nata juntament amb el sucre, amb l'ajuda del braç elèctric o batedor de barilles. Un cop hagi espessit, afegim la terrina de formatge, continuem barrejant fins integrar del tot i reservem a la nevera.
Barregem el licor amb el cafè i mullem amb la barreja els bescuits, un per un, donant-los unes voltes ràpides procurant que no es trenquin.
Ara anem a preparar el toffee queda riquíssim ia més és molt fàcil de fer ...
En un cassó posem la llet condensada, el sucre moreno i la mantega. Quan estigui tot ben dissolt i integrat i el sucre hagi caramel.litzat una mica, afegim la nata i deixem bullir sense parar de remenar perquè no es cremi en el fons. Quan veurem que en remoure la barreja es desenganxa dels costats ja estarà llest el nostre toffee.






, ja tenim tot a punt, de manera que podem començar a muntar la nostra copa de tiramisú o font.
Muntar el tiramisú és molt senzill, anem a disposar els ingredients per capes.

Primer una capa de bescuit, després una de crema de tiramisú, una altra de bescuit, una fina capa de toffee i per últim una altra capa de crema de tiramisú.
Deixarem reposar el tiramisú a la nevera perquè prengui consistència durant unes 3 hores aproximadament.


I abans de servir per acabar amb la decoració, empolvorem xocolata en pols cobrint completament la superfície, i una mica de xocolata blanc ratllat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario