27 de enero de 2014

Tarte Tatin

Tarte Tatin és una variant del pastís de poma en què les pomes han estat caramel·litzades en mantega i sucre abans d'incorporar la massa . La seva peculiaritat és que es tracta d'un pastís al revés, és a dir , per a la seva elaboració les pomes es posen sota i la massa sobre (d'aquí ve el nom de pastís invertit ).



Ingredients :

4 Pomes tipus reineta o golden
100 gr . de sucre
1 Taronja en suc
50 gr . de mantega
1 làmina de massa pasta de full



Preparació:

-En primer lloc , pelem les pomes i les tallem a quarts, llevant les llavors , si cal podem tallar trossos més petits per omplir els buits .
-Un cop fet això , posem el motlle sobre del foc i escalfem la mantega .
-A continuació , afegim el sucre fins que caramel·litzi , vigilant que no es cremi .
-Quant comenci a agafar color i espessir , afegim el suc de taronja .
-Seguidament , remenem tot amb una cullera de fusta i ho deixem reduir a foc lent .
-Apaguem el foc i disposem els quarts de poma en el motlle , per sobre del caramel , amb la part rodona cap avall , intentant que quedin atapeïts i sense cap buit per tapar.
-Sobre el taulell estenem la làmina de pasta de full amb un corró per deixar-la més fina i la punxem amb una forquilla perquè no pugi molt amb la calor .
-Després , cobrim el motlle amb la massa de pasta de full .
-Tant si la làmina de pasta de full és quadrada com rodona tallar els sobrants amb unes tisores per deixar un cercle uns dos centímetres més gran que el motlle .
-Empènyer la massa de pasta de full sobrant cap avall per ajustar-la a la font de forn .
-Posem al forn a 180 º C durant 45 minuts .
-Transcorregut el temps , traiem el pastís del forn i la deixem refredar 5 minuts .
-Finalitzem donant la volta al pastís sobre un plat gran ( com si fos una truita ) de manera que la massa quedi sota del pastís .
-OJO : Si li donem la volta massa aviat el caramel , encara líquid ,  s'escorrerà fora del pastís . Si ho deixem més temps , el caramel solidificarà completament i no hi haurà manera de donar-li la volta al pastís ... així que ojito amb això . Ha d'estar calenteta , però no encenen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario