17 de enero de 2014

Braç de gitano de crema



Planxa bescuit genovès 

75 grs.de Farina
75 grs.de Sucre
3 ous
1 mica de sal
ratlladura d'1 llimona
1 cullerada de Sucre avainillat



En primer lloc , muntarem les clares juntament amb el sucre avainillat i la meitat del sucre a punt de neu.
En un altre bol , posarem els rovells amb la resta del sucre i la ratlladura de la llimona y els batrem molt bé, podeu fer-ho amb un batedor o també a mà , però han de quedar molt ben batuts.
Als rovells , li anirem afegint en diverses vegades les clares muntades de manera envolvent  perquè conservin al màxim la seva textura.


La farina  la tamisarem i l'afegirem a la barreja en un parell de vegades ,també l'anirem integrant a la massa amb cura i en moviments envolvents.

Dipositarem la massa sobre una safata de forn a la qual prèviament li haurem posat un paper d'enfornar ( per evitar que es mogui el paper de la safata podeu posar uns trossets de mantega entre els dos així quedaran enganxats). Acabarem de distribuir tota la massa amb una espàtula . ja que ens ha de quedar una planxa fina .
Haurem preparat prèviament el forn a 180 graus per dalt i per baix i el posarem a coure . Amb 10 minuts hi haurà suficient , ja que en ser la planxa molt fina , es cou ràpidament .
Un cop cuita , la deixarem temperar ( no refredar ) amb un ganivet tallarem el sobrant perquè quedi totalment rectangular i la bolcarem amb cura sobre un drap net , empolvorat amb sucre glas , perquè no se'ns quedi la massa enganxada quan retirem el drap , ja tenim la planxa bolcada entre el drap ( baix) i el paper (a sobre) ara traurem el paper d'enfornar amb cura de no trencar-la i la enrotllarem amb ajuda del drap perquè agafi forma i la deixarem ara sí refredar bé .
Un cop aquest freda la desenrollaremos i li posarem la crema sense arribar a omplir la part de dalt que ens servirà per al tancament . Distribuirem bé tot el
farciment , i el enrotllarem de nou. 




Crema pastissera

 1/2 l de llet
 
1 baina de vainilla
 125 g de sucre
 40 g de fècula de blat de moro (Maizena)
 4 rovells d'ou

En un cassó posem la llet juntament amb la baina de vainilla, que haurem obert al llarg i extret les llavors. Portem a ebullició, retirem i reservem.
En un bol barregem el sucre, els rovells i la fècula de blat de moro. Amb unes varetes barregem tot fins que quedi perfectament lligat.
A la mescla anterior tirem a poc a poc la llet sense deixar de remenar.
Un cop tot unit el posem a foc lent, remenant constantment fins que espesseixi.
Retirem i deixem refredar cobrint amb film transparent la superfície.




És important que la crema pastissera la elaboris amb productes frescos i que tinguis en compte que al portar ous, el seu consum màxim hauria de ser d'un parell de dies. Com veus, fer crema pastissera és molt fàcil i molt ràpid.

No hay comentarios:

Publicar un comentario