30 de mayo de 2013

Macarons de taronja i xocolata


Ingredients:  

100 gr. de sucre glass
55 gr. de farina d’ametlla
45 gr. de clares d’ou (2 clares)
25 gr. de sucre fi
colorant en pasta taronja
cacau en pols (tipus valor)

Preparació:


La farina d’ametlla ha de ser fina i sense grumolls. Tamisarem junts la farina i el sucre glass, si es necessari fins a dues vegades fins obtenir una mescla homogènia i fina.
Les clares poden ser pasteuritzades o be d’ous frescos que hauríem de separat del rovell dos dies abans per a que perdin humitat i guardar-les  a la nevera, siguin com siguin les clares les traurem de la nevera 3 hores abans de començar a fer els macarons.
Començarem a muntar les clares a punt de neu, i quan comencen a formar-se bombolles, afegirem el sucre fi molt poc a poc.
Les clares estan a punt en el moment que donant la volta al recipient no cauen al terra. En aquet moment afegirem el colorant i  batrem un parell de segons més.
A continuació posarem poc a poc la mescla d'ingredients secs que havíem reservat,al damunt las clares.  I amb l’ajuda de una espàtula, i de manera manual, ho anirem incorporant amb moviments envolvents, des de fora cap a dintre sense parar però en suavitat.
Quan la massa sigui a punt, ( la massa ha de quedar espessa però llisa sense cap grumoll) omplim una mànega pastissera equipada amb una boquilla rodona.
Posem un full de paper antiadherent en una safata de forn per fixar-lo podem posar un punt de massa a cada extrem entre el paper i la safata així no sens mourà i ja podem posar petites quantitats de massa en forma rodona, si es la primera vegada que en fem podem dibuixar-nos uns cercles amb l’ajuda de un got petit o un tap gran (també podeu fer servir uns tapets de silicona que ja venen preparats amb unes ranures amb forma de cercle).
Donarem uns cops a la part de baix de la safata per evitar que quedin bosses d’aire.
Ara es el moment de posar-los el cacau en pols al damunt (podem fer servir un colador al que posarem una petita quantitat de cacau i donant uns copets el farem caure).
Els deixem reposar fins que al passar el dit per sobre no sens enganxi (el temps d'assecat por variar molt).
Calentem el forn a 135ºC, i una vegada calent, els posem durant 15-20 minuts (el forn en posició dalt i baix, si es un forn amb ventilador a 125ºC.)
Si volem uns macarons de color clar baixarem la temperatura del forn a 120ºC.
Quan siguin fets els deixem refredar a la safata (no tardaran mes de 4 ó 5 minuts) i els despengem amb cura de no trencar-los.
Els deixem refredar del tot i ja els podem omplir.


Farçit de xocolata blanca:

50 gr. de nata per a muntar
10 gr. de mantega
150 gr. de xocolata blanca

Posem a bullir la nata en un cassó. Quan sigui ben calenta afegim la xocolata a peces.
Regirem amb un batedor manual i quan perdi temperatura posem la mantega i unes gotes d’extracte de taronja.

Deixar refredar i quallar a la nevera i ja es podem omplir els macarons.
 

5 comentarios:

  1. gracias por la receta. Cuantas unidades se obtienen aprox. ?

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A mi em surten 48 tapes és a dir 24 macarons (però pot variar depenent de la mida del cercle o de la consistència de la massa).

      Eliminar
  3. Puc donar fe k són boníssims, com mel k es fon a la boca. Senzillament, un petit plaer.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies amb elogis com aquests,ja no hi fan falta les àvies.

      Eliminar